KINVA

KINVA könyvet ír
A KINVA könyvet ír című blogbejegyzésemben arról írok, hogy miért is kezdtem el a saját könyvemet megírni...

KINVA

festőművész, oktató, blogger, író A Művész Marketing Blog és az Online Festőművész Magazin blogok szerzője, továbbá a KINVA ART AKADÉMIA online festőtanfolyamok alapítója és mestere.

Ebben a bejegyzésben arról írok, hogy belevágtam életem egyik legnagyobb vállalkozásába, nevezetesen abba, hogy megírok és kiadok egy valódi nyomtatott könyvet. FRISSITVE! Ez egy régi blogbejegyzésem, azóta már megjelent a könyv, amit Te is bármikor elolvashatsz! Csak kattints ide!

Régi dédelgetett álmom volt már egy saját könyv megírása. Bár az elmúlt évek alatt számos kisebb nagyobb, ingyenesen letölthető e-könyvet megírtam már a festészet témájában, ez mégis más, ez egy igazi könyv lesz, papírból, nyomdában nyomtatva és talán még idővel a könyvesboltokba is eljut.

Gyermekkorom óta sokat olvasok, komoly könyvtáram is van otthon, a könyvek szeretete tehát nem új keletű dolog nálam. A könyvek és az olvasás igénye, gyermekkorom óta hozzátartozik az életemhez.

Mint említettem régóta tervben van a könyvnek a megírása, de hogy miről is írjak erre már számtalan válaszom volt az elmúlt évek alatt. Rengeteg könyvötlet jutott már eszembe és nehéz volt közülük kiválasztani a megfelelő témát.Megjelent a KINVA könyv!

Az Így Lettem KINVA – Művésszé válásom rögös útja… c. könyv már megrendelhető!

Ismerd meg Te is életem történetét és eddigi pályafutásom hiteles leiratát!

További részletek a könyvről, a lenti gombra kattintva olvashatsz!

Végül magamat is megleptem azzal, hogy legelső könyvem nem másról fog szólni, mint önmagamról. Érdekes módon, ez volt az egyetlen téma ami korábban sosem jutott eszembe. Egészen egyszerűen menet közben alakult így.

Amikor 2020 őszén elkezdtem megírni, először a művészetről szerettem volna írni, meg volt egy olyan ötletem is, hogy a művészmarketingről írok, arról, hogy hogyan lehet az alkotásainkat értékesíteni. Ezzel szerettem volna másokat segíteni, akik szeretnének profitálni alkotásaikból.

Végül mikor elkezdtem írni, akkor gondoltam először a saját példámat írom le, majd ahogy egyre jobban belemelegedtem az írásba, egyre csak szaporodtak a történetek, melyeket az életemről írtam bele a könyvbe. Végül már ott tartottam, hogy láttam ez lassan egy önálló mű lesz.

Így végül, menet közben alakult úgy, hogy az első könyvem egy monográfia lesz, ahol magamról írok, magamat mutatom be.

Egyébként a könyvet meglepően gyorsan befejeztem, kb. 1 hónap alatt írtam meg. Persze, utána még jó 2 hónapot csiszolgattam, alakítgattam mire, (nagyjából) késznek éreztem. Azért írom, hogy nagyjából, mert igazából még most sem érzem teljesen befejezettnek a könyvet, most sem vagyok vele maradéktalanul elégedett, de hát valahol csak abba kell hagyni. Szóval végül én is meghúztam egy ponton azt a bizonyos határt és befejezettnek nyilvánítottam a művet.

Tehát elkészültem a könyv írásával és most nagyon izgalmas mérföldkőhöz értem, ugyanis jelenleg már nyelvi lektorálás és szerkesztés alatt áll a könyv. Ha onnan visszaérkezik akkor ellenőrzöm, hogy megfelel e így nekem és utána mehet a tördelőhöz aki előkészíti a nyomtatható verziót, alkalmassá teszi a szöveget a nyomtatásra.

Aztán menet közben még egy grafikussal a borítót kell megtervezni és utána már mehet is a nyomdába. Tehát hamarosan felpörögnek az események és nemsokára látni fogom a végét, látni fogom mikorra lesz kész, mikor foghatom a kezembe a könyvet, a maga fizikai valójába.

“Már szinte magam előtt látom a képet, ahogyan kézbe veszem, belelapozok, átpörgetem a lapokat és mélyen beleszippantok, hogy az orromban is érezzem a friss könyv jellegzetes illatát.”

Szóval nagyon izgatott vagyok, nagyon mozgalmas időszak ez életemben. Emiatt is gondoltam, hogy megírom ezt a bejegyzést és megosztom a gondolataimat, lelkesedésemet az olvasóimmal.

Elhatároztam, hogy a könyv megjelenéséig (amit egyre türelmetlenebbül várok már) rendszerese megosztok majd a könyvvel kapcsolatos információkat. Műhelytitkokat és úgy általában a gondolataimat stb.

Ennek az első részét olvasod most és hamarosan jönnek az újabb írásaim, ezügyben.

Tehát ha érdekelnek a részletek, akkor iratkozz fel itt alul a könyvértesítőre. Csináltam egy levelezőlistát, ahová mindig kiküldöm majd  az újabb írásaimat a témában, sőt, természetesen a könyv megjelenéséről is értesülsz majd.

következő bejegyzésben a könyv kiadás kulisszatitkaiba tekinthetsz be itt olvashatod!


Szerző:

Nagy Krisztián – KINVA

festőművész, oktató, blogger, író

A Művész Marketing Blog és az Online Festőművész Magazin blogok szerzője, továbbá a KINVA ART AKADÉMIA online festőtanfolyamok alapítója és mestere.


Sok munkám van ennek a cikknek a megírásábanha neked is tetszett a bejegyzés örülnék, ha itt alul a hozzászólások között megírnád a gondolataidat!
0 hozzászólás a(z) “KINVA könyvet ír” bejegyzéshez

Hozzászólás írása