Kapcsolat

Örömmel vesszük, ha kérdezel, és mindig válaszolunk.
Mielőtt írsz, nézd át a gyakori kérdéseket, hátha pont benne van a válasz.

Gyakori kérdések

Személyes átvételre is van lehetőség?

Igen, előzetes telefonos időpont egyeztetést követően, a Műteremben veheted át a megvásárolt festményt. A műterem  Tolna Megyében, Várdombon található, a Kossuth u. 11. sz. alatt (Szekszártól kb. 10 km-re).

Csomagküldéssel is kérhetem a képet?

Igen, a megvásárolt könyvet, festményt, grafikát, a legtöbben csomagküldéssel kérik. A DPD futárszolgálattal vagyunk szerződve, így a futártól otthonodban veheted át a csomagot, a fizetés beérkezése után, kb. 2-4 munkanapon belül.

Milyen költségei vannak a csomag küldésnek?

A csomag küldés díjának egy részét átvállaljuk, így jelenleg 995,- Ft a díj, de 9950,- Ft feletti vásárlás esetén, a csomagküldés teljes díját átvállaljuk, így ebben az esetben ingyenes.

Megrendelésre is festesz képet?

Ritkán. Csak akkor vagyok hajlandó megrendelésre dolgozni, ha éppen ráérek. Ez pedig ritkán esik meg velem manapság. De ha vállalok is ilyent, csak is abban az esetben, ha teljesen szabad kezet kapok és a megrendelő nem szól bele a munkámba!

Az az álláspontom, hogy ha valaki tőlem rendel, az azért van, mert tetszik amit magamtól csinálok. De ha már bele szólnak, akkor elveszik a saját kontrolomat a munkám felett és az már nem én leszek, nem a saját alkotásom lesz.

Ez a másik oka annak, hogy ritkán vállalok megrendeléseket.

Keretezve kapom a képeket?

Egyes képek keretezve vannak, más képek pedig nem. A festmény terméklapján mindig fel van tüntetve, hogy kerettel együtt, vagy keret nélkül adjuk e az adott képet.

Kifejezetten keretezéssel nem foglalkozok, de adott esetben minden megoldható. Külön keret igénynél ez külön egyeztetés kérdése.

Üveges keretet, melyeket főleg pl. pasztell képek és akvarell képek, grafikák esetén használunk, nem küldünk, annak törékeny volta miatt.

Esetlegesen műtermi átvételnél tudok üveges keretet biztosítani az ilyen típusú képekhez.

Miért van egyes képeknek magasabb, más képeknek pedig alacsonyabb ára?

A festmények ára és értéke eléggé szubjektív dolog. Hogy ezen belül mégis kiszámíthatóbbak legyünk, ezért az alábbi módon képezzük az árakat:

Alapesetben minden alkotás kategóriákra van bontva.

Két fő kategória van:

A „Kvalitásos képek” és a „Tanulmányok”.

A Kvalitásos képek magasabb árkategóriában vannak mint a Tanulmány képek. Egész egyszerűen a kiemelkedő alkotásaimat, sorozataimat, kiállításra szánt képeimet sorolom a Kvalitásos kategóriába.

A tanulmány képek olyan festmények melyeket gyakran más művészek képei inspiráltak, és ezért nem tekintem őket teljesen a „saját alkotásaimnak”. Vagy pl. tanítványaim számára készített tanfolyamok, demonstrációs képeit is ide sorolom, illetve azokat a vázlatokat, és egyéb tanulmányi célból készített képeket, melyek arra szolgálnak, hogy új technikákat próbáljak ki, kísérletezzek, vagy fejlesszem magamat.

A képek anyaga is tükröződik az árakban. A farost lemezre festett képek többnyire olcsóbbak, a vászon képek drágábbak. Az olaj és akrill képek drágábbak, a papír alapra készített alkotásaim, pl. a  pasztell, akvarell képeim és a grafikák olcsóbbak szoktak lenni.

Ezen kívül a képek mérete is indokolaja az ár különbségeket, a képek mérete ahogy növekszik ,ezzel arányosan az árak is egyre magasabbak. Tehát ilyenkor többnyire arányosan növelem vagy csökkentem az árakat, a méretek szerint.

Összefoglalva egy A/4-es méretű grafikai tanulmányom lehet a legolcsóbb alkotásom, míg egy ugyanekkora kvalitásos grafika már drágább lehet. Egy olajfestmény drágább lehet mint egy azonos méretű akvarell kép, de függ a kvalitástól is az ár.

Az eladó képek között kategorizálva vannak a festmények, aszerint, hogy tanulmány, vagy kvalitásos, továbbá, anyag, technika illetve tematika szerint is lehet keresni a képek között.

Olcsóbbak a képek a webshopban mint a galériákban?

Az áraim harmonizálva vannak a galériás árakkal. Nem lenne etikus, ha a galériáknál olcsóbban adnám a képeket, mert akkor mindenki kikerülné a galériákat. Nem is lenne tisztességes. Ezért a kérdésre a válasz, egy határozott NEM!

Nem sérülnek a képek csomagküldés esetén?

Az elmúlt 20 évben több mint ezer festményemet küldtem futárszolgálattal az ország minden szegletébe. Összesen két alkalommal fordult elő sérülés. Ilyen esetekben kijavítom, kicserélem a képet, vagy visszatérítem a vételárat. A gondos csomagolásnak köszönhetően azonban azt mondhatom, hogy nem sérül a kép a csomag küldés közben!

7

Üzenetküldés

Nagy Krisztián - KINVA

Festőművész| kinvafestmeny.hu