Anima Fragmentum – Önarckép (Jungi értelemben) II./II. – Kvalitásos KINVA portré festmény

1 170 000 Ft

Mű címe: Anima Fragmentum – Önarckép (Jungi értelemben) II./II..

Anyaga: Olaj, Akrill, Szén, Feszített vászon

Mérete: 60 x 60 cm

Keret: Keret nélkül szállítjuk

Alkotás születésének éve: 2023

Alkotó: Nagy Krisztián – KINVA

Inspiráció: Saját alkotás

Nyilvántartási szám: KKP-231031/OF-2

A festmény eredeti KINVA alkotás. A Festményhez mellékeljük a festmény eredetiségét igazoló tanúsítványt is! 

Cikkszám: KKP-231031/OF-2 Kategóriák: , , , Címkék: , , ,

Az alkotás bemutatása

 

A festményen, melynek címe "Anima Fragmentum - Önarckép (Jungi értelemben) II./II.", egy fiktív női portrét látunk, mely tele van érzelemmel és mélységgel. A festmény címe és a képen látható jelképek (ψ és Φ) Carl Gustav Jung pszichológiai elméleteire utalnak, különösen az animára és az animusra, amelyek a tudattalan női, illetve férfi aspektusait jelképezik az egyén pszichéjében.

"Anima Fragmentum - A lélek töredék"

  • Lélek Töredék: Ezen értelmezésben a festmény egy individuum belső világának egy darabját, egy töredékét ábrázolja. Ezen a töredéken keresztül a néző bepillantást nyerhet a festő, vagy bármelyik másik ember belső világának egy szeletébe. Ez a "töredék" az összetettséget és mélységet is sugallja, azzal a gondolattal, hogy a lélek sokkal több, mint amit a felszínen láthatunk. A töredék szimbolikusan arra is utalhat, hogy a belső világunk csak egy részét mutatjuk meg a külvilágnak.
  • Jungi Anima: A festmény Jung anima koncepcióját ábrázolhatja, ami a férfi pszichéjének nőies oldalát képviseli. A festményen bemutatott érzékenység, sebezhetőség, és intuíció mind az anima jegyei lehetnek. Ezen kívül az anima a belső összetettség és mélység szimbóluma is, melyek által a festő kapcsolatba léphet a mélyebb érzelmekkel és gondolatokkal.

Jung a psziché mélyebb rétegeiben az ún. kollektív tudattalanban feltételezett olyan archetipikus képeket, amelyeket minden emberben megtalálhatóak. Az anima és animus ezek közé az alapvető, archetipikus képek közé tartoznak. Ezek a psziché "ellenkező nemű" aspektusai.

  • Anima: A férfi pszichéjében a női aspektusokat megtestesítő archetipus. Az anima az érzelmek, a sebezhetőség, az érzelmi intuíció és a kreativitás aspektusait képviseli. Az anima fejlődése a férfi életében több szinten is kifejeződik, kezdve a gyermekkori anyaképtől, a romantikus partnerképzeleken keresztül, az érett nő képéig és végül a transzcendens szintig.
  • Animus: A női pszichében a férfias aspektusokat megtestesítő archetipus. Az animus a racionalitást, az erőt, az agressziót és az analitikus gondolkodást képviseli. Mint az animánál, az animus is több szinten fejeződik ki a nő életében: a hős, az akcióképes férfi, a szónok és a bölcs.

E két archetipus közötti dinamika gyakran felelős azokért az irracionalitásokért és konfliktusokért, amelyeket az emberek a nemi szerepek és a kapcsolatok terén tapasztalnak. Például egy férfi, aki túlságosan elszakadt az animájától, túlságosan racionalista vagy érzéketlen lehet, míg egy nő, aki nem integrálta megfelelően az animusát, talán túlságosan passzív vagy áldozatként érzi magát.

Az "Anima Fragmentum" cím arra utalhat, hogy a festmény egy részletét, egy darabját ábrázolja a művész animájának, vagyis a tudattalan női oldalának. A női arc finom, mégis erőteljes kifejezése mellett a festményen található szimbólumok – a psi (ψ) és a phi (Φ) görög betűk – is mélyebb jelentéssel bírnak. Ezek a szimbólumok gyakran kapcsolódnak a pszichológiához és a filozófiához, és itt a lélek vagy a psziché, illetve a harmónia, a bölcsesség és a tudás képviselőiként is felfoghatók.

A festmény színpalettája, a textúrák és az ecsetvonások is hozzáadnak a mű mélységéhez, és segítenek kifejezni a művész belső világának komplexitását és gazdagságát. A finom, lágy árnyalatok és a markáns ecsetvonások egyensúlya a nőiesség és az erő, a sebezhetőség és az ellenállás, a törékenység és a stabilitás dualitását fejezi ki.

Az arcon látható érzelmek is kifejezők: a tekintet mély és behatoló, mintha a néző lelkébe akarna látni, vagy mintha valami távolit keresne. Ez a tekintet, együtt a megkomponált, szinte szoborszerű arcberendezéssel, azt sugallja, hogy a portré alanyának erős öntudata és belső világa van, és hajlandó szembenézni a külső és belső kihívásokkal.

Összességében a festmény egy erős, öntudatos  karaktert ábrázol, aki képes az önismeretre és a belső növekedésre. A Jungi "anima" koncepciójához való hivatkozás tovább mélyíti a művet, lehetővé téve a néző számára, hogy bepillantást nyerjen az önreflexió és az ön-tudatosság pszichológiai aspektusaiba. A festmény egyúttal meghívást is jelent a néző számára, hogy elmerüljön a saját belső világában.

Lentebb görgetve bemutatásra kerül a festmény párja is, hiszen ez az önarckép alkotás, két festményből áll össze, a két festményt együtt megtekintve és értékelve áll össze a teljes kép.

 

További információk

Tömeg 3 kg
Méretek 60 × 50 × 10 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Amor Fati - Önarckép II./I. és Anima Fragmentum - Önarckép (Jungi értelemben) II./II.

A kép testvér alkotásának címe: Amor Fati – Önarckép II./I.

Ezt a portrét ide kattintva lehet bővebben megtekinteni!

 

„Amor Fati – A sors szeretete” Az „Amor Fati” a sors és a végzet iránti mély szeretetet és elfogadást szimbolizálja. Az önmagunk és a sorsunk elfogadása mély önismeretet és bölcsességet kíván meg az egyéntől. Az „Amor Fati” arra is utalhat, hogy elfogadjuk és öleljük magunkhoz azokat a belső részeinket, amelyeket az „Anima Fragmentum” ábrázol.

Az összekapcsolás: Az „Anima Fragmentum” és az „Amor Fati” összekapcsolása azt a folyamatot képviselheti, ahogyan az egyén belső világának mélyebb megértése és elfogadása vezet az önmagunk és a sorsunk teljes elfogadásához. Amíg az „Anima Fragmentum” a belső világunk egy szeletét, egy töredékét ábrázolja, az „Amor Fati” a teljesség, a teljes életút és sors iránti szeretetet és elfogadást szimbolizálja.

Ezen két festmény együtt egy utazást is képviselhet: az önmagunk mélyebb megértésétől, az anima és a lélek töredékein keresztül, az életünk teljességének és sorsunknak a teljes elfogadásáig, amit az „Amor Fati” képvisel.

Ez a két festmény együtt egy komplex és mély történetet mesél el az önismeretről, az elfogadásról és az emberi lélek mélységeiről.

Nálam így néz ki a falon ez a festmény!

A Te faladon, hogy mutatna?

Anima Fragmentum - Önarckép (Jungi értelemben) II./II.